JYRI MÄKINEN

DSC_6528_00026 Jyri promo2


VAPAA SANA
Muistan selvästi, kun sain kaverin kautta kipinän ruveta soittamaan rumpuja. Moni luokallani oli jo aloittanut soittamaan kitaraa tai ainakin vahvasti sitä suunnitteli. Ensimmäiset rummut ilmestyivät mummolan alakertaan hieman ennen seuraavaa syntymäpäivää ja siitä se homma lähti. Eno opetti ensimmäiset alkeet ja totta kai tanssimusiikin kautta, mikä oli pienelle metallimusiikin kuuntelijalle melko kova paikka.

Tuohon aikaan listoilta löytyi musiikkia mm. seuraavilta bändeiltä: Nightwish, Lordi, Children Of Bodom, HIM sekä lisäksi monilta muilta. Perustimme useita bändejä vuodessa samoilla kokoonpanoilla, kun vanhan bändin musagenre vaihtui johonkin mielenkiintoisempaan. Samalla myös musiikin kuuntelu lisääntyi ja eri bändien seuraaminen muuttui aktiivisemmaksi. On jännittävää huomata, että ne bändit, joiden kautta tein tuttavuutta metalli- ja rockmusiikkiin, ovat niitä samoja bändejä, joiden levyjä tulee kuunneltua edelleen. Ne bändit levyineen ovat vieläkin itselle kovimpia.

Soittamisella ja itse musiikilla on aina ollut itselleni jotenkin puhutteleva vaikutus. Musiikki on itselleni jonkinlainen tapa käsitellä erilaisia tunteita. Musiikki ja soittamisen luoma tunne ovat itselleni tärkeitä tukipilareita elämässä.


TOP 5 ALBUMIT
Oceanborn - Nightwish 
Get Heavy - Lordi
Razorblade Romance - H.I.M
Queen Of Time - Amorphis 
Comfort Deluxe - The Crash


TOP 5 KAPPALEET
Storytime - Nightwish
Last Kiss Goodbye - Lordi
The Bee - Amorphis
World Of My Own - The Crash 
Nemesis - Arch Enemy


ESIKUVAT
 Kai Hahto, Jukka Nevalainen, Tonmi Lillman, James "The Rev" Sullivan ja Sampsa Astala